Welke waarde voegt BI toe binnen multinational Vanderlande?

Vanderlande is een van de belangrijkste internationale spelers op het gebied van
geïntegreerde en geautomatiseerde material handling oplossingen voor luchthavens, sorteersystemen voor pakket- en postdiensten en magazijn automatiseringsoplossingen. Vanderlande voert momenteel bijna 300 projecten uit in circa 100 verschillende landen en heeft een geplande jaaromzet van € 1,1 miljard.
Vanderlande heeft veel interne data beschikbaar in verschillende software applicaties. The “Reporting tool” combineert deze gegevens en biedt begrijpelijke, uniforme en flexibele informatie in gestandaardiseerde rapporten. De rapporten zijn samen met de gebruikers (directie, management en financiën) opgesteld en vervangen veel eigen gemaakte statische rapporten, opgebouwd uit verschillende formats en gebaseerd op verschillende aannames. De “Reporting tool” ondersteunt besluitvorming op diverse niveaus op basis van feiten (single point of truth).
De BI afdeling is opgezet door en onderdeel van Group Finance & Control (4 FTE) en fungeert als spil in het web tussen management, financiën en IT. Ik wil jullie graag meenemen in het ontstaan en de rol van de BI-afdeling mbt operationele, management en strategische beslissingen.

Beginners Conceptueel Track 2